TIDLIG SFO

Tidlig SFO er en blid overgang fra børnehave til skolestart.

Børnene lærer skolen, lærerne og deres klassekammerater at kende, i et stille og roligt tempo. Børnene starter d. 1. april og sluses lige så langsomt ind i skolen og fritterens hverdag. Vi har 1 pædagog fast tilknyttet denne lille gruppe børn. Vi har rigtig gode erfaringer fra de tidligere tidl.sfo ordninger. Børnene kommer åbne og tillidsfulde og har store forventninger til både skole og sig selv. Hverdagen kan tilpasses børnene fuldstændigt. Der ingen læseplaner der skal overholdes.

Da vil jo har til huse i Gjerrild, har vi den smukkeste natur lige uden for døren. Vi vægter derfor udelivet og fysiske aktiviteter højt. I starten i udeskole om onsdagen, senere i flere aktiviteter sammen med indskolingsbørnene. Indskolingen er to alders integrede klasser fra 0.-2. klasse. Der er 3 faste lærere tilknyttet og børnene opdeles i både deres grupper : Saturn og Jupiter, i store og små i drenge og piger og i læsegrupper. Da vi gerne vil tilgodese alle børn, kan der være mulighed for nogle af de nye børn, at deltage i indskolingen i flere timer end andre. O. klasse vil indimellem også ind deltage i T.Sfo om formiddagen. Vi vil være fleksible i forhold til børnenes udviklingstrin og behov for stimulation. Efter skoletid bliver de nye børn integreret i Sfoén. Deres kendte pædagog vil være der en del af dagen.